Platyrrahos Publishing Επικοινωνία contact

   Ράδιο Γέφυρα  | Ελληνικά Νέα | Κρητικά Νέα | Παροικιακοί Αντίλαλλοι | Όμιλος Κρητικής Παράδοσης | Σύνδεσμοι | Χορηγοί
Paroikiakoi Antilalloi
Radio Gefyra Live

Η συγγνώμη δεν είναι αρκετή

Το κανάλι «7» οφείλει να εξηγήσει ποιοι έκαναν τον Μ. Αλέξανδρο… Σκοπιανό!

Νέος Κόσμος

Τις τελευταίες μέρες το τηλεοπτικό δίκτυο 7 στέλνει επιστολές σε ομογενείς, με τις οποίες ζητά συγγνώμη για την γκάφα του να χαρακτηρίσει… Σκοπιανό τον Μέγα Αλέξανδρο.

Όπως επισημαίνουν, όμως, παράγοντες της ομογένειας, η συγγνώμη αυτή δεν είναι αρκετή για δυο λόγους:

- Πρώτον, το κανάλι θα πρέπει να προχωρήσει στη διόρθωσή του μέσω των προγραμμάτων του και να ζητήσει και συγγνώμη και όχι μέσω μεμονωμένων επιστολών.

- Δεύτερον, το κανάλι «7» πρέπει να εξηγήσει πώς έγινε το λάθος και ποιοι ευθύνονται, γιατί η υπόθεση «βρωμάει». Πολλοί πιστεύουν ότι δεν πρόκειται απλώς για «ανιστόρητους», αλλά μάλλον πίσω από τον ισχυρισμό ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Σκοπιανός, κρύβονται κύκλοι (βλέπε λόμπι) που προώθησαν την γραμμή αυτή -για ευνόητους λόγους- και, μάλιστα, με το αζημίωτο.

Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος ισχυρισμός δεν περιορίστηκε μόνο στο κανάλι «7», αλλά διατυπώθηκε και από το αμερικανικό δίκτυο NBC Universal.

Αφορμή για να διατυπωθούν αυτά τα αιτήματα του ελληνισμού, έδωσε η απαντητική επιστολή του καναλιού «7» στον ομογενή William Kyriakopoulos (από τη Νέα Νότια Ουαλία), ο οποίος έγραψε επιστολή διαμαρτυρίας στο κανάλι και ζήτησε εξηγήσεις.

Του απάντησε το Τμήμα Παραπόνων του σταθμού που, με λίγα λόγια, του λέει: «Κακώς στη μετάδοση της τελετής έναρξης συνδέσαμε τον βασιλιά Φίλιππο με τη FYROM (έτσι την αναφέρουν). Ήταν ένα ατυχέστατο λάθος να υποστηρίξουμε ότι η FYROM αποτελεί συνέχεια της αρχαίας Μακεδονίας και δεν ήταν πρόθεσή μας να σας θίξουμε. Θέσαμε τα σχόλια σας υπόψη των αρμοδίων προσώπων του δικτύου «7» για να τα γνωρίζουν σε πιθανές μελλοντικές εκπομπές. Δεχτείτε τη συγγνώμη μας και σας ευχαριστούμε που φέρατε στην προσοχή μας το θέμα αυτό».

Όπως γράφαμε και στο «Νέο Κόσμο» του περασμένου Σαββάτου, οι έντονες διαμαρτυρίες των Ελλήνων της Αυστραλίας, φορέων τους, αλλά και η παρέμβαση της ελληνικής πρεσβείας στην Καμπέρα, υποχρέωσαν, τελικά, το τηλεοπτικό δίκτυο 7 να αναγνωρίσει την γκάφα του και να ζητήσει συγγνώμη.

Επιβάλλεται, όμως, το δίκτυο να εξηγήσει πώς έγινε το λάθος αυτό.

Για την ιστορία, θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο και την ώρα που οι εθνικές αντιπροσωπείες εισέρχονταν στο στάδιο «Μαρακανά», στο πλαίσιο της καθιερωμένης παρέλασης και, συγκεκριμένα, την ώρα της εισόδου των αθλητών από την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) ο πρώην αθλητής του μπάσκετ, Andrew Gaze, ανέφερε ότι ο «σπουδαιότερος αρχαίος Ολυμπιονίκης ήταν Μακεδόνας - ο Φίλιππος Β', πατέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής του δικτύου («Seven Network» Chairman), Kerry Stokes AC, απέστειλε απαντητική επιστολή στην Ελληνική πρεσβεία στην Καμπέρα με την οποία εξέφρασε τη λύπη του για το ως άνω γεγονός, σημειώνοντας τα ακόλουθα: "Greece can proudly claim Alexander the Great as one of their own. We apologize. It was not our network's intention to disappoint our viewers. I do hope you will accept our sincere apologies for the miscommunication. Με λίγα λόγια, αναγνωρίζει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας, συμπληρώνει ότι δεν ήταν στις προθέσεις του καναλιού να απογοητεύσει τους θεατές του και ζητά «με ειλικρίνεια συγγνώμη για το λάθος».

 

 

O Kosmos