Platyrrahos Publishing Επικοινωνία contact

   Ράδιο Γέφυρα  | Ελληνικά Νέα | Κρητικά Νέα | Παροικιακοί Αντίλαλλοι | Όμιλος Κρητικής Παράδοσης | Σύνδεσμοι | Χορηγοί
Paroikiakoi Antilalloi
Radio Gefyra Live

Όνομα ομογενούς δόθηκε σε Κολυμβητικό Κέντρο του Σύδνεϋ

Πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα τα εγκαίνεια του νέου κολυμβητικού Κέντρου στο προάστειο Bexley του Σύδνεϋ, το οποίο φέρει πλέον το όνομα του αείμνηστου ομογενειακού παράγοντα, Ευάγγελου Ανέστη.

By Themi Kallos - Θέμης Καλλός

Το όνομα του ομογενειακού παράγοντα Ευάγγελου Ανέστη, που έφυγε από τη ζωή πριν περίπου 15 μήνες, φέρει από χθες το νέο κολυμβητικό κέντρο στο προάστειο Bexley.

Σε μια τιμητική και ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση για τον άνθρωπο που, όπως τονίστηκε, είχε αγκαλιάσει αυτό το έργο και εργάστηκε όσο κανείς άλλος δημοτικός σύμβουλος για την ολοκλήρωσή του, πραγματοποιήθηκε η τελετή μετονομασίας.

Η παλιά πισίνα στην οδό Preddy’s Road του Bexley, έχει δώσει τη θέση της σε ένα υπερσύγχρονο κολυμβητήριο, που διαθέτει πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων. Έξω στην πρόσοψη, δεσπόζει από χθες το όνομα του Ευάγγελου Ανέστη με το πλήρες όνομα του Κέντρου να είναι «Angelo Anestis Aquatic Centre».

Ο Ευάγγελος Ανέστης υπηρέτησε για οκτώ χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος στον  Δήμο Rockdale και όταν απεβίωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να δοθεί το όνομά του στο συγκεκριμένο νεόδμητο Κολυμβητικό Κέντρο.

Αξιωματούχοι και παράγοντες στην τελετή μετονομασίας

Στην χθεσινή τελετή βρέθηκε πλήθος κόσμος αλλά και τα αγαπημένα πρόσωπα του εκλιπόντος,με κυρίαρχη μορφή την σύζυγό του Ειρήνη Ανέστη, η οποία είναι επίσης γνωστή και δραστήρια στις τάξεις της Ομογένειας. Αυτή την περίοδο είναι και πρόεδρος της Οργάνωσης Ελληνίδων και Ελληνοκυπρίων Γυναικών Αυστραλίας. Η κυρία Ανέστη, μαζί με τον Craig Wright, υπηρεσιακό Δήμαρχο του Bayside  Council (Δήμος που προέκυψε από την συγχώνευση των Δήμων Rockdale και Botany Bay), έκαναν τα αποκαλυπτήρια της σχετικής πλάκας.

Η κυρία Ανέστη μιλώντας στο Ελληνικό Πρόγραμματος Ραδιοφωνίας SBS, με ιδιαίτερη συγκίνηση είπε πως η δημιουργία του κολυμβητικού Κέντρου, ήταν ένα όνειρο του συζύγου της.

Ο κ. Craig Wright από την πλευρά του, υπηρεσιακός Δήμαρχος του Δήμου Bayside  Council (σ.σ. είναι διορισμένος από την κυβέρνηση μιας και δεν έχουν γίνει ακόμα δημοτικές εκλογές για τον νέο Δήμο) είπε στο Πρόγραμμά μας ότι με την ανάληψη των καθηκόντων του ενημερώθηκε για την προσφορά και τον ρόλο που είχε διαδραματίσει για το συγκεκριμένο έργο ο Ευάγγελος Ανέστης, όταν ήταν Δημοτικός Σύμβουλος, συμφωνώντας και εκείνος ότι ήταν επιβεβλημένο να δοθεί το όνομα του ομογενούς στο Κολυμβητικό Κέντρο. «Το έργο κόστισε $24 εκ., παραδόθηκε στην ώρα του, θα ωφελήσει την ευρύτερη περιοχή και ειδικά τους νέους», μας είπε ο κ. Wright , αποδίδοντας τα εύσημα στον προηγούμενο Δήμο Ροκντέηλ, που ξεκίνησε την προσπάθεια.

Παρουσία επισήμων

Στην χθεσινή τελετή μετονομασίας του κολυμβητικού κέντρου βρέθηκαν πάρα πολλοί πρώην δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Ροκντέηλ, ανάμεσά τους οι ομογενείς κύριοι Πούλος και Τσούνης. Από βουλευτές έδωσαν το παρών η Σοφία Κώτση, ο . Στηβ Κάμπερ (Σταύρος Καμπερογιάννης), και ο Chris Minns. Ήταν εκεί επίσης ο αρχιμανδρίτης Nεκτάριος Ζορμπαλάς, συμπατριώτης του Ευάγγελου Ανέστη από την Κω και συνεργάτης του επί μακρόν, ο πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ ΝΝΟ και Νέας Ζηλανδίας Γιάννης Καλλιμάνης, ο Δρ. Παναγιώτης Διαμάντης, και άλλα πρόσωπα από την Ομογένεια και ευρύτερα.

Λίγα λόγια για τον Ευάγγελο Ανέστη

Ο Ευάγγελος Ανέστης είχε πολυετή δραστηριότητα, για δεκαετίες είχε δραστηριοποιηθεί και στις τάξεις της Ομογένειας αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση του Σύδνεϋ.

Από τα πρώτα χρόνια της άφιξής του στο Σύδνεϋ στην δεκαετία του ’60 αναμείχθηκε στα κοινά, υπηρετώντας μεταξύ άλλων ως πρόεδρος του Πανκωακού Συλλόγου της ΝΝΟ και σε διάφορες θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας της ΝΝΟ. Μεταξύ άλλων ήταν πρόεδρος και της Σχολικής Επιτροπής της Κοινότητας.

Για πάνω από οκτώ χρόνια ήταν Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Rockdale του Σύδνεϋ με το Εργατικό Κόμμα, το οποίο τον είχε ανακηρύξει ισόβιο μέλος του.

Επίσης ήταν ένθερμος υποστηρικτής της ΑΕΚ, οργανωμένος μάλιστα στον σύνδεσμο φιλάθλων της Ένωσης στο Σύδνεϋ.

Ο Ευάγγελος Ανέστης απεβίωσε προς τα τέλη του 2015 σε ηλικία 85 ετών.  Είχε γεννηθεί στην Κω στις 2 Ιουνίου του 1930.

Ρεπορτάζ: Θέμης Καλλός
Τεχνική Επεξεργασία: Στέργος Καστελλορίου

 

O Kosmos