Platyrrahos Publishing logo
| Ράδιο Γέφυρα | Κρητικά Νέα της Αυστραλίας | Παροικιακοί Αντίλαλοι | Σύνδεσμοι | Χορηγοί | Επικοινωνία |

ΦΟΒΟΣ ΒΕΝΤΕΤΑΣ ΣΤΑ ΣΦΑΚΙΑ ΑΓΡΙΟ ΦΟΝΙΚΟ 45ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΩΠΟΛΗ

Πηγή: Εφημερίδα Nέα Κρήτη

Μέσα σε μια λίμνη αίματος βρέθηκε νεκρός χθες το μεσημέρι σε βοσκότοπο της Ανώπολης Σφακίων ένας 45χρονος κτηνοτρόφος. Όπως φαίνεται, οι κτηματικές διαφορές ήταν για μια ακόμη φορά η αιτία που όπλισε το χέρι του δράστη, ο οποίος - σύμφωνα με πληροφορίες μας - είναι συγχωριανός τού θύματος.

Έτσι, ένα ολόκληρο χωριό ζει από χθες το απόγευμα μέσα σε κλίμα έντασης, καθώς η αντεκδίκηση είναι φαινόμενο σύνηθες για την ευρύτερη περιοχή.

Όλα ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι, όταν ο 45χρονος Ηλίας Παπασηφάκης, από την Ανώπολη, συνάντησε το μετέπειτα δολοφόνο του. Ήταν στα ορεινά των Σφακίων, στη θέση Λούματα, στο δρόμο που οδηγεί από τη γέφυρα της Αράδαινας στον οικισμό Λιβανιανά. Το σημείο συνάντησης ήταν σε ένα χωματόδρομο, περίπου 1 χιλιόμετρο από τον κεντρικό δρόμο. Οι δύο άνδρες, απ' ό,τι φαίνεται, αντάλλαξαν βαριές κουβέντες και ο τσακωμός προκάλεσε το μεγάλο κακό. Όταν ήρθε η ώρα “μίλησαν” τα όπλα.

Με ένα πιστόλι 9 mm ο δράστης πυροβόλησε τον Ηλία Παπασηφάκη κι εκείνος, χτυπημένος τρεις φορές στη θωρακική χώρα, έπεσε νεκρός. Ο δράστης μετά την πράξη του τράπηκε σε φυγή. Λίγο αργότερα ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Η κινητοποίηση ήταν πρωτοφανής υπό το φόβο πράξεων αντεκδίκησης, καθώς στην Ανώπολη όλοι γνώριζαν ότι οι σχέσεις δράστη-θύματος δεν ήταν καλές. Στο σημείο του φονικού έφτασαν άνδρες της ΕΙΔΑΣΥΔΕ, του ΤΑΕ και της Ασφάλειας Χανίων, ενώ κλήθηκε και ο ιατροδικαστής κ. Σταμάτης Μπελιβάνης για αυτοψία.

Η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα έκρυθμη στην περιοχή. Τραγική φιγούρα ήταν η μητέρα του θύματος, η οποία δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο γιος της κειτόταν νεκρός.
Αργά το απόγευμα ασθενοφόρο έφτασε στην περιοχή και με φορείο η σορός τού Ηλία Παπασηφάκη μεταφέρθηκε σε σημείο όπου μπορούσε να προσεγγίσει αυτοκίνητο, για να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Χανίων.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης είναι γνωστός τόσο στην Αστυνομία όσο και στους χωριανούς. Μάλιστα, αμέσως μετά το φονικό ολόκληρη η οικογένειά του έφυγε από το χωριό προς άγνωστη κατεύθυνση, καθώς ο κίνδυνος αντιποίνων ήταν κάτι παραπάνω από ορατός.
Παράλληλα ,ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν όλη τη νύχτα στην Ανώπολη, προκειμένου να αποφευχθεί κάθε προσπάθεια αντεκδίκησης εκ μέρους των συγγενών του θύματος. Όλοι πάντως έκαναν λόγο για κτηματικές διαφορές, οι οποίες τελικά οδήγησαν στο μοιραίο. Πηγές της Αστυνομίας, μιλώντας στη “Ν. Κρήτη”, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την εξέλιξη της υπόθεσης, εκτιμώντας ότι η σύλληψη ή η παράδοση του δράστη - η ταυτότητα του οποίου είναι εξάλλου γνωστή - είναι θέμα χρόνου.

Από τη νεκροψία-νεκροτομή που θα διενεργήσει ο ιατροδικαστής κ. Σταμάτης Μπελιβάνης θα φανεί εάν θύμα και δράστης ήρθαν στα χέρια, ή αν ο Παπασηφάκης χτυπήθηκε σε ενέδρα. Όμως οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για ανταλλαγή πυροβολισμών, πράγμα που σημαίνει ότι και το θύμα ήταν οπλισμένο και προσπάθησε να αποτρέψει το μοιραίο.

Εορτολόγιο

Αρχείο