Platyrrahos Publishing logo
| Ράδιο Γέφυρα | Κρητικά Νέα της Αυστραλίας | Παροικιακοί Αντίλαλοι | Σύνδεσμοι | Χορηγοί | Επικοινωνία |

Κυβέρνηση με άρωμα Κρήτης

Πηγή: http://apodimoikrites.blogspot.com/

Μπορεί να μην τους ανατέθηκαν "πρωτοκλασάτα" υπουργεία, ωστόσο, στη νέα κυβέρνηση της χώρας το κρητικό στοιχείο είναι έντονο.

Τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καταλαμβάνει εδώ και λίγη ώρα ο βουλευτής Λασιθίου του κινήματος Μιχάλης Καρχιμάκης.

Ο βουλευτής Ηρακλείου Σταύρος Αρναουτάκης ορίστηκε ως ο νέος υφυπουργός Οικονομίας,
Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Αν και βουλευτής Λέσβου, ο νέος υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Νίκος Σιφουνάκης είναι γεννημένος στο Ρέθυμνο.

Τέλος, γεννημένος στην Ιεράπετρα είναι ο νέος Διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου Νίκος Αθανασάκης.

ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΕΛ. ΜΙΧΑΗΛ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ, ΠΑ.ΣΟ.Κ

Γεννήθηκε στη Σητεία της Κρήτης στις 9.11.1957 Είναι παντρεμένος με την Μαρία Ταλιούρη και έχουν δύο γιους. Τέως υπάλληλος της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Εξελέγη Βουλευτής Λασιθίου με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις εκλογές του 1996, του 2000, του 2004 και του 2007. Το 1996 έχασε τελικά την έδρα του μετά από προσφυγή στο Εκλογοδικείο. Κατά την τελευταία Κοινοβουλευτική Περίοδο εξελέγη μέλος του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., μετείχε στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και στην Μόνιμη Ειδική Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής. Υπήρξε Μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα εξοπλιστικά προγράμματα, καθώς και της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου. Υπήρξε, επίσης, Μέλος της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Ορθοδοξίας και Μέλος της Επιτροπής Ελληνοαυστραλιανής και Ελληνοχιλιανής Φιλίας. Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

http://www.karximakis.grΠΟΛΙΤΙΚΕΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το 1974 στην Τ.Ο. Σητείας.

Στις 24 Σεπτεμβρίου 1990, στο 2ο Συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, στην οποία εξακολούθησε να συμμετέχει μέχρι την καταστατική μετατροπή της σε Εθνικό Συμβούλιο, όπου συμμετέχει αυτοδίκαια ως βουλευτής.

Διετέλεσε μέλος του Τομέα Αλληλεγγύης (1984 - 1990), αναπληρωτής γραμματέας του Τομέα Τεκμηρίωσης και γραμματέας του Τομέα Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. (1994 - 1996),

Το διάστημα 1993 - 1995 ήταν ειδικός σύμβουλος του τότε Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου.

Μετά το Συνέδριο του 1999 ορίσθηκε με απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αναπληρωτής γραμματέας του Τομέα Αγροτών και με απόφαση του Προέδρου και του Εκτελεστικού Γραφείου ορίσθηκε μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος.

Κατά την περίοδο 2004 - 2007 διατέλεσε εισηγητής του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την Άμυνα, τομέας στον οποίο έχει διατελέσει και Συντονιστής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Τέλος, μετέχει στην γραμματεία του Γραφείου Τεκμηρίωσης, Αλληλεγγύης και Νομικής Κάλυψης του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Σήμερα, έχει εκλεγεί μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και με απόφαση του Προέδρου του Κινήματος του έχουν ανατεθεί:

.· Η ευθύνη της παρακολούθησης, μέσω του Τομέα Τεκμηρίωσης, των ενεργειών της Κυβέρνησης στον τομέα της διαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της διαφάνειας.

.· Η ευθύνη του Θεματικού Κύκλου Άμυνας

.· Τα καθήκοντα του Πολιτικού Υπεύθυνου του Τομέα Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης και των συνδεδεμένων Δικτύων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ευρωπαίων Πολιτών, Μεταναστών, ΡΟΜ, Βορειοηπειρωτών και των λοιπών συνδεδεμένων Δικτύων.

ΣΠΟΥΔΕΣ

Πολιτικές Επιστήμες στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Περιφερειακή Ανάπτυξη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Γραφείο:

Σόλωνος 45, 10672, Αθήνα - τηλ. 2103613190 / φαξ: 2103615552

Δημοκρίτου 10, 72300, Σητεία - τηλ. 2843028558 / φαξ: 284302222

Ιστοσελίδα: http://www.karximakis.gr

Ηλεκτρονική Διεύθυνση: karximakis@parliament.gr

ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ

Σοσιαλιστική Ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα Ημ/νία Γέννησης: 25 Μαΐου 1956, Αρχάνες
 • Οικονομολόγος

 • Δήμαρχος Αρχανών Ηρακλείου Κρήτης
  (01.01.1991-25.05.2004).

 • Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ηρακλείου Α.Ε.
  (01.01.1991-25.05.2004).

 • Στέλεχος επιχείρησης
  (01.01.1981-30.12.91).

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Μέλος

 • Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης

 • Επιτροπή Αλιείας

 • Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις
  με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας

Αναπληρωτής

 • Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου

 • Αντιπροσωπεία στην Επιτροπή
  Κοινοβουλευτικής Συνεργασίας Ε.Κ. - Ουκρανίας

Ιστοσελίδα: http://www.arnaoutakis.gr/

Νίκος Σιφουνάκης

Ο αρχιτέκτονας Νίκος Σηφουνάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο.
Τελείωσε το Γυμνάσιο και το Λύκειο στην Αθήνα και σπούδασε αρχιτεκτονική στη Γένοβα. Μετεκπαιδεύτηκε στον τομέα της αναστήλωσης μνημείων.
Διετέλεσε επιμελητής στην έδρα της Αρχιτεκτονικής Περιβάλλοντος στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου του Παλέρμο.

Εκπόνησε μελέτες συντήρησης και αναστήλωσης μνημείων σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, όπως: Αθήνα, Πύλο, Ρέθυμνο, Σύρο, Τήνο, Μάνη, Λέσβο, Λήμνο κ.α.
Δημοσίευσε σειρά άρθρων για την αρχιτεκτονική, τα μνημεία και το περιβάλλον σε εφημερίδες και περιοδικά, και διετέλεσε μέλος της Διευθυντικής Επιτροπής για την Αρχιτεκτονική μας κληρονομιά στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Το 1987 βραβεύτηκε από τον Οργανισμό Europa Nostra για την συνεισφορά του στη διάσωση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς στο Νομό Λέσβου.

Η σχέση του Νίκου Σηφουνάκη με τη δημοκρατική παράταξη ξεκινά από τον πατέρα του ο οποίος ήταν συνεργάτης του Νικολάου Πλαστήρα. Ο Νικόλαος Πλαστήρας υπήρξε επίσης νονός του Νίκου Σηφουνάκη.

Δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στα χρόνια της δικτατορίας από τις γραμμές της ΕΔΗΝ και υπήρξε φίλος του Αλέκου Παναγούλη. Στη μεταπολίτευση εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε νομάρχης Λέσβου κατά την τετραετία 1982-1986 και γενικός διευθυντής της ΕΡΤ την περίοδο 1986-1988.

Για δεκαπέντε χρόνια, από το 1989 έως το 2004 εκλεγόταν ανελλιπώς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Λέσβου, ενώ στις εκλογές του 2004, αν και αναδείχθηκε πρώτος βουλευτής, δεν κατέλαβε την έδρα εξαιτίας του εκλογικού νόμου.

Δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στα χρόνια της δικτατορίας από τις γραμμές της ΕΔΗΝ και υπήρξε φίλος του Αλέκου Παναγούλη. Στη μεταπολίτευση εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε νομάρχης Λέσβου κατά την τετραετία 1982-1986 και γενικός διευθυντής της ΕΡΤ την περίοδο 1986-1988.

Για δεκαπέντε χρόνια, από το 1989 έως το 2004 εκλεγόταν ανελλιπώς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Λέσβου, ενώ στις εκλογές του 2004, αν και αναδείχθηκε πρώτος βουλευτής, δεν κατέλαβε την έδρα εξαιτίας του εκλογικού νόμου.

Υπήρξε υφυπουργός Πολιτισμού την περίοδο 1994-1995, υπουργός Τουρισμού το χρονικό διάστημα 1995-1996 και υπουργός Αιγαίου κατά την τετραετία 2000-2004.

Τον Ιούνιο του 2004 εξελέγη ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ένα μήνα αργότερα πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού, Παιδείας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θέση στην οποία επανεξελέγη πανηγυρικά το Φεβρουάριο του 2007 και στην οποία παρέμεινε ως τις 16 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους οπότε, στις ελληνικές εθνικές εκλογές, εξελέγη και πάλι πρώτος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Λέσβου και - αφού παραιτήθηκε από τη θέση του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - επέστρεψε στη Βουλή των Ελλήνων.
Όνομα: ΝΙΚΟΣ
Eπίθετο: ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ
Ημερομηνία γέννησης:
20 Απριλίου 1953Τόπος γέννησης:

Κρήτη, Ιεράπετρα

Οικογενειακή κατάσταση:

Έγγαμος, Κατερίνα Δραγώνα

Σπουδές:
Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ)

Πολιτικές-κοινωνικές δραστηριότητες:

Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας των συνταγματαρχών (1967-1974), συμμετείχε στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα, εξελέγη γραμματέας και πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών ΑΣΟΕΕ "Σωτήρης Πέτρουλας" και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ.

Μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974.
Διετέλεσε μέλος Συντονιστικής Επιτροπής, Νομαρχιακής Επιτροπής, της Επιτροπής Νεολαίας και της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων, διευθυντής του περιοδικού της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ "Αγωνιστής", διευθυντής της εφημερίδας "Εξόρμηση" και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ (1985-1993).

Στο 1ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ εξελέγη μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του κόμματος και στο 2ο Συνέδριο που έγινε στις 24 Σεπτεμβρίου 1990 εξελέγη αναπληρωματικό μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

Στις 17 Απριλίου 1994, στο 3ο Συνέδριο του κόμματος, εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και γραμματέας της Επιτροπής Δεοντολογίας και Τήρησης Καταστατικού.
Έχει διατελέσει μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).
Μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 1993, τοποθετήθηκε Γενικός Γραμματέας Τύπου και Πληροφοριών και στη συνέχεια, από τον Ιούλιο του 1994 έως τον Σεπτέμβριο του 1995, Γενικός Γραμματέας του νεοσυσταθέντος υπουργείου Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Διετέλεσε Υφυπουργός Τύπου από 15.9.1995 έως 22.1.1996.

Τον Μάρτιο του 1996, επανήλθε ως γενικός γραμματέας του υπουργείου Τύπου και ΜΜΕ.
Στις 30 Ιουνίου 1996, στο 4ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ επανεξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, εξελέγη εκ νέου το Μάρτιο του 1999, στο 5ο Συνέδριο.

Τον Μάιο του 2000, τοποθετήθηκε μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος.
Τον Οκτώβριο του 2001, στο 6ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, επανεξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και το Νοέμβριο του ίδιου χρόνου, εξελέγη από την ΚΕ γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του κόμματος.

Τον Μάιο του 2004,τοποθετήθηκε διευθυντής των υπηρεσιών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Το φθινόπωρο του 2005 ανέλαβε καθήκοντα Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ μέχρι τον Δεκέμβρη του 2006.
Στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (3-6 Μάρτη) εξελέγη μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και στη συνέχεια μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, υπεύθυνος του τομέα Επικοινωνίας.

Τη 1η Δεκεμβρίου 2006 εκλέχτηκε γραμματέας του Εθνικού συμβουλίου.

Αρχείο